onsdag 23. juni 2010

St hans i dag

og vet dere hva, frekke mamsen sier hun ikke gidder gå tur med meg i dag. Pfff... altså helt alvorlig, er det lov også nå? Hun sier jeg fikk nok i går, og vil ha bra av en fridag. Jeg er nå ikke helt overbevist.
Men, jeg fikk være med i bilen til butikken da.. det er jo noe. Mamsen sier vi trenger å øve på at jeg kan være i bilen uten at noe spennende skjer. Da skjønner jo ikke jeg vitsen. Halve gøyen er jo alt det artige som stort sett skjer når vi har kjørt bil. Nå har dama funnet ut at forventningene mine må skrus litt ned. Djiiiz, er det mulig tenker jeg... Alt disse menneskene finner på...

I dag har bestefar vært på grillings. Jeg liker når bestefar kommer på mat, for han sørger for at jeg får ekstra snopiser (Perrex er inne på noe der, med at menn gir oss hunder litt ekstra snopiser bare fordi vi er fine og pene) Ja og vet dere hva, han sier jeg er rar. Selv om jeg vet at han mener bra rar så ble jeg nesten litt fornærma. Men det gikk over når jeg fikk litt kotelett;-) Mamsen sa at der er aldri en kjedelig dag med meg i huset. Det tar jeg som et kompliment jeg.... tenk om alle hadde like artige og fantete hunder, da hadde det vært mye morro rundtomkring;-)

I går hadde vi besøk av fetter Doffen. Han heter ikke det, men mamsen har kalt ham det siden han var liten. Det er nevøen til mamsen, og han ville komme gå en tur med oss. Jeg skal kanskje få begynne være med ham litt på tur, han har så lyst å låne meg litt. Det skjønner jeg jo, pen og grei som jeg er. Mamsen, frekka, sa at han kan jo gå noen turer med oss først, så han får se at jeg ikke er en sånn A4 hund. Hørt sånt?? jaja. vi koste nå oss på tur i over to timer i går vi. Doffen er også veldig glad i å leke med meg, så jeg hadde det heeelt supert. I tillegg fant jeg en liten søle bekk som jeg kunne plaske i og høyt gress jeg kunne rase gjennom og rulle meg i. Perfekt dag med andre ord...En liten rastepause må til innimellom, sånn at noen kan huske å vanne hunden...


Pinnelek er jo alltid morro... Ser dere forresten, her er bildebevis for at Doffen jukser... Han bruker to hender, jeg bruker ingen...


Aaah ikke'no er som en dukkert i små gjørmepytter som er i skogen... det er det beste jeg vet... mamsen synes ikke noe om at jeg hele tiden måååå bli så skitten. pyttsann, små bagatuller...


Plaske plaske søle hoppe danse plaske litt til...


Her ser dere siste skrik, båndet skal bæres oppå nesa i år...


Tusen takk for de kjempekoselige hilsnene fra dere. Jeg og mamsen digger å lese dem, vi blir kjempeglade;-)
Håper dere har en fin St hans feiring og at dere nyter været,-)

Rikke sofasjef

3 kommentarer:

 1. Hei Rikke.
  Jeg misunner deg han der Doffen.
  Han skulle vært her og gått tur med de to sofagrisene her i huset og. De elsker pinner og hver gang vi kommer til et sted hvor de bruker å få pinner, begynner de og danse og hoppe. Gamlingen, Tim, - han hyyyyler.
  Vi har akkurat kommet inn fra tur i skogen nå og Vilja får ikke komme opp i stua. For hun har også vært nedi en gjørmedam. Nå er hun på "rommet" sitt og er sur ! Når hun er sur, griner hun. Da er det visst veldig synd på henne. Griner du også noen gang ?
  Du har rett i det at menn alltid gir hunder noe godt, for at de er søte og pene. Pappan vår gir våre to noe hele tiden og Tim er tjukk og feit...
  Vett'u, - nå sitter vi og gomler Sørlandschips og drikker øl. Det er jo St. Hans. Og hundene har fått middagsrester. Ikke dårlig det, for vi hadde biff !!

  SvarSlett
 2. Heisann igjen Rikkemor!

  Jeg ser at du har veldig mange av de samme interessene som jeg hadde da jeg var ung! Tenk at du kan tute flaske! Da jeg nettopp var kommet hit hvor jeg bor nå skulle mor teste meg litt, hun tok en sånn sprutflaske med "kremtopp" og sprayet en stor klatt rett opp i luften! Og jeg fanget den og slukte den, helt uten å søle! Det der er jeg veldig god på, så når mor skal pynte skiver med majones og kaviar blir det ofte en liten sprut på meg også. Det hender jo selvfølgelig at jeg søler LITT, men det er ikke noe problem. Jeg vasker gjerne gulvet når det smaker godt!
  Det jeg husker best fra da jeg var ung (eller, det er vel mor som husker det!) var at jeg hoppet over gjerdet for å "ta" en irriterende hund. Det gjerdet har stått her i mange år, og ingen av hundene som har bodd her før har klart å forsere det. Jeg hadde bare bodd her et par dager da dette skjedde, så mor ble veldig redd for at jeg skulle legge ut på søk etter de forrige eierne mine. (Det er en hvit Schäfertispe i Granvintraktene som gjorde akkurat det for et par uker siden, hun var nettopp kommet til den nye eieren sin, så bare åpnet hun døren og stakk av. Håper dyrebeskyttelsens folk finner henne! Politiet har foreløpig trukket tilbake ordren om at hun skal skytes, du kan lese om dette på DBH sin hjemmeside). Så galt gikk det nå ikke med meg, mor fant meg rett nede i veien sammen med den hunden jeg ble så forbanna på. Da hadde vi begge roet oss ned. Bare et par dager etterpå kom det en kar til oss og forhøyet gjerdet, slik at toppen bøyer innover. Det ser ut som en konsentrasjonsleir, men selv om det ikke er piggtråd på toppen, så har jeg aldri prøvd meg på det gjerdet igjen! Men jeg var veldig god på å åpne dører! Selv når ytterdøren var låst klarte jeg å åpne den, det er jo ingen sak å treffe låsen med poten å få den til å smelle opp! Dette gjorde jeg et par ganger mens menneskene i huset var på jobb og skole, og den som kom først hjem fant meg og Gizella helt utpeste på trappen etter å ha herjet rundt i hagen i timesvis! Det var tider det! Men det ble slutt på herligheten, for mor stengte oss inne i innergangen ved hjelp av en slik gammeldags nøkkel.
  Ja, det er fint å mimre litt om hvor tøff man var i ungdommen. Skulle ønske jeg hadde en slik Doffen som du har, ihvertfall på de dagene mor har vondt i beinet og ikke kan gå noe særlig med meg. Men stort sett synes jeg at jeg har det helt greit, vi har jo stor hage. Men det var kjekkere når Gizella var her og hun og jeg kunne løpe rundt her sammen og gjøre fantestreker. Vi likte godt å bjeffe på naboen! Han ble veldig sur, og ringte og kjeftet på mor. Etter at Gizella døde har det blitt fredeligere med bjeffingen, vi to hisset hverandre veldig opp. Etter en stund begynte naboen å hilse på mor igjen . . .
  Nå må jeg visst gi meg, må plage far litt! Det er kjempegøy med fotball-VM, for da gir far meg masse godiser for at jeg skal slutte å plage ham mens han ser på TV. Han kjøpte mange kilo godis da han var på Zoo'en sist. "Du må ikke la hunden tyrannisere deg" sier mor, men far sier bare hmhm og gir meg godis likevel. Hurra, om 2 uker har far mere ferie!!!
  Ha det godt, Rikkerampen, og hils menneskene dine!
  Stor kos fra Perrex

  SvarSlett
 3. Hei
  Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg :) beklager, men jeg hadde helt glemt å svare. men nå har jeg lagt meg til som følger, slik at jeg kan lettere stikke innom igjen ;) Herlige bilder du viser!!! Jeg elsker Schäfer, jeg hadde selv en hann schäfer for noen år tilbake, og syns fortsatt de er noe av det vakreste som finnes... selv om jeg ELSKER min lille Bamse ♥ Ønsker deg en fortsatt fin uke, og sommer... Klem fra Mette

  SvarSlett