mandag 21. juni 2010

blomsterpiken

titt tei... det er jeg...
Vi har hatt litt travle dager her nå, men i går så fikk vi roet helt ned. Menneskene var på hagesenteret og jeg måtte pent vente hjemme. Mamsen mumlet noe om dårlig erfaring og ødelagte planter. Aner ikke hva hun siktet til...
I går var det altså veeeldig spennende. Jeg, frøken fantestrek, fant ut at jeg skulle hjelpe til med plantingen. Jeg prøvde hjelpe til med å åpne sekkene med jord, men ble pent skubbet vekk. Hmfr, mamsen ville ikke ha min hjelp. Jaja, da løp jeg og fant pinner i stedet. De ville hun heller ikke ha. Hun synes heller ikke det var noe videre trivelig å få dem i bena hele tiden. Da ble hun småsur og mumlet noe om at i år ville hun gjerne slippe gå med langbukser pga blåmerker på bena hele tiden. Jeg kan ikke huske noe som skulle gitt blåmerker fra i fjor jeg altså. Lurer på om hun sikter til at det er lite kult når jeg (med pinne i munnen) løper rett i bena hennes. Jaja ikke vet jeg...

Selve plantingen var jo alldeles kjedelig. Jeg spritet opp tilværelsen litt med å smake litt på jorden. Den smakte spennende så jeg stakk nå hele hodet oppi sekken jeg. Mamsen var ikke imponert. Neivel, tenkte jeg, da går jeg heller og smaker på noen røtter. Det var også en spennende smak. Og så endelig, så var der tid for å leke litt med vannkanna. Jeg eeelsker vann (så lenge det ikke er i dusjen på badet altså).
Mamsen prøvde helle vann i pottene før hun plantet og jeg drakk det opp. Nok engang synes mamsen jeg var utidig. For ei dame...

Til slutt ble de nå eeendelig ferdig disse menneskene, de så også litt fornøyd ut.. Jeg vil nå bare si at jeg føler jeg hjalp fryktelig mye til, og var en del av at resultatet ble bra. Jeg var til og med borte for å lukte på blomstene for å "godkjenne"... er ikke jeg supergrei??

Nå skal vi visst ut i hagen igjen en liten tur, i dag skal vi luke ugress. Det er jo jeg innmari flink til, så jeg satser på å hjelpe bra til i dag og;-)


Denne saken her fant jeg ikke helt ut av. Men litt morro var den, for den satt fast på hodet...Da måtte jeg jo løpe litt rundt og leke bajas...


Undersøker og inspiserer arbeidet til mor. Sjekker samtidig etter spiselige ting. En vet jo aldri... 


En ordentlig blomsterpike må jo lukte og godkjenne resultatet


vi hadde også litt tid til en liiiten dukkert i vannet. Plaske plaske

Ha en super fin dag i solen;-)
Stor hilsen til mine to- og firbeinte venner,-)
Rikke rampeguri

3 kommentarer:

 1. Heia Rikke.
  Jeg er imponert over hvor grei og hjelpsom du er.
  Tenk om alle "unger" hadde vært sånn. Og du
  kan skjønne mamman din synes du er hjelpsom, bare hun får tenkt seg litt om. Hun er bare så sabla opptatt av det der bryllupet sitt. Du vet det, at menneskemorer, de tar litt av de, når de skal gifte seg. Men hun blir nok snart seg sjøl igjen....
  Er du bedt i det selskapet, eller?
  Håper du får være med litt, iallefall. For det er så jysla god mat i brylluper, - og kaker og.
  Men det kan bli gruelig kjedelig, for mennesker elsker å holde taler og det er trøtte greier.
  Dans blir det sikkert også. Tenk deg det'a... de vil heller hoppe rundt på golvet UTEN pinne, enn å løpe etter en... De er egentlig ikke helt riktig navla og kan iallefall ikke oppføre seg som hunder. De er nesten litt uoppdragne innimellom. Hvis du ikke får være med, så er jeg sikker på at de tar med noe godt til deg. For det virker som de er veldig glad i deg, selv om du både røyter og graver litt i jorda.
  Klem til deg... ♡♡♡

  SvarSlett
 2. hei.
  så koselig dette var,en nydelig historie,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Hallo Rikke blomsterpike!

  Tipper du forbereder deg til å være brudepike nå, siden du er så opptatt av blomster! Mange fine bilder av deg her, som jeg har beundret lenge, særlig godt likte jeg det der du har den hvite blomsterampelen nesten på hodet! Vi har også sånne, men de er det blomster oppi, ikke noen Rikke! Men jeg bryr meg ikke så mye om de, for de henger høyt oppe . . . jeg er mer interessert i de blomsterpottene som står på bakken, de er så kjekke å lette på foten til og sende en liten stråle på!
  Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min igjen! Fint at du synes jeg er en flott type selv om jeg er sjenert for kamera, og røytedottene ligger utenpå meg! Men la gå, det er rufse/grumsetid for de fleste av oss hunder nå, så vi får stå sammen og trøste oss med at det går over. Tror jeg kanskje må sende mor eller far i butikken og kjøpe en sånn "furminator" som du har. Jeg har en bra kost som det er herlig å bli børstet med, men det sies at halve meg ligger igjen på gulvene og gulvteppet likevel!
  Jeg kan ikke fortelle deg hvorfor jeg er blitt så kamerasky. Men jeg går min vei når mor tar frem fjernkontrollen til TV'n også! Kanskje har mor kjeftet og smelt på fjernkontrollen en gang hun ikke fikk til kanalsøk eller hva nå disse menneskene holder på med med alle disse duppedittene sine? Uansett, jeg liker IKKE sånne duppeditter!!
  I dag har jeg vært litt deppa, for far dro tilbake på jobb etter en ukes ferie. Da nytter det ikke å tigge seg til godiser, av mor får jeg bare godis når jeg har gjort noe bra, mens far gir meg masse godis for at jeg skal la være å klenge og mase på ham en stund mens han ser på fotball-VM. "Du belønner bikkjen for å være utidig" sier mor da og kjefter litt. Og så sier hun at jeg skal slankes når far er reist!! Er det rart man blir litt deppa, men om noen uker har far ferie igjen, jippi!
  Stort sett er det veldig kjekt å være hund, ikke sant?
  Nå må jeg legge meg og snorke litt! Håper du får en flott midtsommer, og at jeg snart får se nye, tøffe bilder av deg. Du har virkelig fått dressur på mamsen din med den der bloggen!!

  Masse vofsekos til deg og menneskene dine!!

  Din Perrex

  SvarSlett