søndag 27. september 2009

nå er jeg fullt adoptert

mamsen og papsen har nå skrevet (endelig) ferdig kontrakten med DBH så nå er adopsjonen endelig i orden;-) Så nå har jeg disse to sprø menneskene helt for meg selv... Føler jo at jeg passer litt inn da, siden jeg er litt (mye i følge mamsen9 sprø selv... Herlig galskap tji hi...
I morgen skal jeg på min første konsultasjon hos Fjellanger. Mamsen er veldig spent på utfallet der kan du si... Det som kompliserer situasjonen min er at mamsen og de ikke vet hvorfor jeg har blitt så utagerende mot andre hunder, og hvorfor jeg er så redd. Hadde vært litt enklere om de visste om det var en spes situasjon feks som har ført til min oppførsel. Men sammen så satser vi på at det skal gå strålende til slutt;-)

Vi har kommet frem til at jeg og mamsen skal gå oss en lang tur før vi går på miljøtreningen og før dressurkurset hos AHK. På den måten så tenker de at de skal tappe meg litt for energi og kanskje gjøre det lettere for meg å ikke stresse så fælt. Huff jeg har det ikke helt godt når jeg er så stressa. Jeg klarer bare ikke slappe av. Det positive er jo at jeg har gått godt overens med de hannhundene jeg har fått møte og løpt løs med. Da storkoser jeg meg. Har jeg nevnt at jeg har begynt å forstå og prate litt hundespråk selv?? Jeg er begynt å ta i bruk dempende signaler. Så det går fremover med meg.


Mamsen og jeg trener en del på lydighet om dagen. Foreløpig går det mye i sitt og bli, dekk og bli, på plass og lineføring (gå fot i bånd). Mamsen er veldig fornøyd med meg for jeg viser stort talent for trening. På slutten av kurset så må vi gå en liten merkeprøve. Mamsen og jeg skal få være alene på banen når vi tar den, så da regner vi med at det skal gå strålende;-) Om jeg må si det selv så er jeg blitt ganske så flink. Jeg eeeeelsker å jobbe for snopiser.


Forresten, har jeg nevnt at jeg fremdeles ikke har klart å ødelegge den sorte kongen? Jeg har hatt den i snart en måned og den er like hel. Mamsen er så lettet, hun var redd hun måtte begynne kjøpe aksjer i Kong;-)


Ja vet dere hva jeg har fått av papsen? Han er så snill altså... Han har kjøpt en knalltøff kløv til meg;-) Når vi prøvde den på så ble jeg sååååå stolt. Jeg løp rundt i stua og viste meg frem... virkelig fornøyd med tilværelsen. Og jeg trippet stolt avgårde når jeg og mamsen var på første turen. Da bar jeg to vannflasker. Når jeg blir vant med kløven og det å bære litt vekt så kan vi ta den med oss i skogen med mye snopiser til både meg og mamsen... Det kommer til å bli kjempekos...


Dessverre så er det jaktsesong her ute om dagen, og disse jegerene kryper rundt i skogen, akkurat der som vi liker å gå. Eller, jeg tror nok at mamsen er litt vel engstelig for disse jegerene, papsen sier de holder til lengre oppe i skogen. Etter litt overtalelse så fikk jeg mamsen med meg i skogen. Hun hadde da på seg en knall rosa jakke OG en selvlysende refleksvest. Tror de kunne se henne fra månen hehe, men jeg fikk nå kommet meg i skogen. Papsen har også kjøpt en langline. Denne er genial, den fester mamsen til selen og så har jeg en knall oransje 15m lang line som henger etter meg. På denne måten så får jeg gå mye mer "løs" og det er jo veldig bra for en hund...


Ja vet dere, mamsen påstår at jeg har ADHD. Har dere hørt noe så frekt? Hun har påstått det lenge. Dessuten så påstår hun at jeg må være krysset med en gal kattunge. Pfff frekka. I dag så skulle mamsen prøve sette seg i sofaen og tegne med de nye tusjene. Det ville jeg og, så jeg hoppet på fanget. Jeg prøvde jo bare vise min begeistring for tusjene jeg og... Når jeg ikke fikk lov til å låne dem begynte jeg å stjele dem. Det var lite populært, men aller minst populært var det når jeg stakk av med arket med tegningene til mamsen. Huff, da ble dama lettere småsur... hehe. Jeg hadde det i det minste morro.... Og jeg fikk enda en tur! Etter enda en tur ut og litt mer trening så la jeg meg ned for å lade batteriene litt og pønske ut hva mer jeg skulle finne på. Jeg ladet en liten stund før jeg bestemte meg for å begynne stjele veden... Det var litt morro det og, men da ble mamsen litt lurere. Hun tok Kongen min og puttet masse leverpostei inni. Da glemte jeg veden og ble fryktelig opptatt av Kongen;-)


Nei, nå må mamsen avslutte, hun må jo være frisk og tidig i morgen tidlig når vi skal til Fjellanger;-)

Ha en strålende fin dag alle sammen
Go'klem til Perrex tøffen;-)

Rikke

1 kommentar:

 1. Sukk og sukk Rikke, så vakker du er! Blir helt blank i øynene jeg! Forresten, den hinnen jeg fikk på øynene, som dyrlegen mente kom av for mye sollys, er vekke nå. Mor tar en salve inn pp øynenw mine hver dag, og den hjelper! De første dagene syntes jeg det var så skummelt at jeg måtte vri og vrenge på hodet, men jeg skjønte fort at hvis jeg var grei fikk jeg et av de herlige små kjeksebeina som mor har i en pose. Jeg gjør hva som helst for en godis! Dyrlegen sa at hunder burde bruke solbriller i sterkt sollys! Da måtte både mor og jeg le høyt! Solbriller, på MEG liksom! Men du Rikke får det sikkert til, du som kan bære kløv og alt! Du var bare SÅ stilig med den røde kløven på, vi Schäferhunder kler så utrolig godt rødt! Og så praktisk, så kan du bære godisen når du og folkene dine skal ut på tur. Vi Schäferhunder er jammen sterke!!
  Og GRATULERER med at det nå er klart at du skal få være med de kule folkene dine så lenge du lever! "Stakkars lille Rikke, endelig"! sa mor da hun leste det, og så måtte hun grine litt. For en tullekjerring! Du er jo verken stakkars eller liten! Men mor tenkte nok på at du hadde det ganske teit før i tiden, så hun gren sikkert fordi hun ble kjempeglad, tror du ikke? Med en gang mor fikk høre om at du var kommet på dyreklinikken og måtte opereres sendte hun penger til damene i DBH for å hjelpe til, og etter det har hun liksom vært hekta på deg. Hun duller masse med å hjelpe alle dyr, men så lenge hun har råd til å kjøpe godis til meg er det helt greit!
  Ser at du er skikkelig rampete også, stjeler fargepenner og vedkubber! Hehe! Når jeg tenker meg om, så har jeg aldri vært særlig rampete, mor kn heller ikke komme på at jeg har ødelagt noen ting! Men Gizella, som bodde her sammen med meg, hun var rampete hun! Hun beit over ledninger (!) og stjal vedkubber som hun gnog på så flisen sprutet. Det er sikkert dere jenter som er rampete da! Vi gutta oppfører oss med verdighet!
  Mor spør om det vannet vi ser på ene bildet er Tveitavatnet? Hun synes det virker så kjent, før den nye veien til Ramsøy kom kjørte vi forbi det vannet når vi skulle på hytten. Vi har hytte på Hanøy, like før man kommer til Ramsøy. Det er veldig fint der, men jeg tror jeg har fortalt deg før at jeg ikke trives så godt der. Jeg er redd at folkene mine skal gå fra meg! Før jeg kom hit var det alltid noen som gikk fra meg, og det er så trist!
  Så får jeg håpe at du gjør det kjempebra både hos Fjellanger og med merkeprøven! Skal bli kjekt å høre mere om deg, både mor og jeg blir kjempeglade hver gang bloggen din er oppdatert.
  Ha det godt, skjønne Rikke, vi er bare SÅ lykkelige for at alt ordnet seg så bra for deg!
  Stor kos fra Perrex (og moren hans).

  SvarSlett