mandag 14. september 2009

tittei

her er jeg... skjønt denne mamsen min er gråååådig treg med å blogge om meg. Har levert inn flere klager til henne, men hun skjønner visst ikke tegningen.

Har skjedd litt siden sist (ikke rart, igjen, hun er så treg). Vi har fullført RIK kurs, men siden jeg kommer av ukjent opphav så er det kun mamsen som blir godkjent for å trene og ikke meg. Pff frekt synes jeg, men sånn er det visst. Jeg får kun registreres som en NOX, da mitt opphav ikke er kjent. Det begrenser en del på hva jeg kan få gjøre og hva jeg evt kan vinne når jeg har fått trent skikkelig. For vet dere, jeg er et lite naturtalent når det kommer til trening;-) Jeg må jo si det selv, for de andre er for treg.

Vi har vært på noen miljøtreninger på Askøy Hundeklubb og der er små fremsteg for hver gang. Fremdeles så bjeffer og gneldrer jeg mye, og der er fremdeles veldig mye som skremmer meg. Har jeg fortalt at jeg blir skikkelig stressa av barnevogner? Huff de er noen skumle rare saker. Har overhørt at mamsen skal på jakt etter en barnevogn som hun kan bruke i treningen. Gruer meg litt...

Vi har også begynt på nytt dressurkurs. Eller dvs, mamsen går på kurset, og når de andre hundene har gått hjem så kommer jeg på banen og vi øver på det samme som de andre har gått gjennom. Jeg er fremdeles for stresset til å kunne delta på lik linje med de andre hundene. Men mamsen er uansett veldig fornøyd med at "vi" får være med, selv om mamsen deltar uten hund. Forrige gang så øvde vi på innkalling, og jeg hadde tre perfekte innkallinger;-)

Jeg har også fått vært og gått på skogstur med Arnold, leonbergeren til instruktøren vår. Vi fikk løpe løs sammen i skogen. Dette gikk veldig bra. Jeg klarte faktisk å holde på litt for meg selv, og jeg var avslappet og grei. Mamsen ble så imponert over at jeg hadde tid til å sjekke at hun var med videre på tur også, så jeg fikk nok noen ekstra poeng der ja;-)

I dag har vi også bestilt time hos Fjellanger hos en adferdskonsulent. Der skal vi på en treningstime og se hvordan vi klarer det. Der skal vi prøve lære meg å ikke være så redd og utagerende på andre hunder. Der får vi også mulighet til egne timer hos adferdskonsulent og kartlegging av mine problemer.

Det var litt kjekt å få beskjed om at det vi har prøvd på på egen hånd har vært i rett retning.

Mye tålmodighet, snop og godt humør skal få oss til å bli veldig flinke tenker jeg.

Nevnte jeg at jeg er veldig flink å trene? Mamsen er strålende fornøyd med det vi har lært så langt på grunnkurs. Og vet dere, på torsdag så var vi ute og kjøpte kløv til meg. En sånn skikkelig fancy en med egen sele under. Det var litt kjedelig å stå iro mens jeg måtte prøve den, men når mamsen satte på kløvet så ble jeg litt stolt. Løp rundt i stuen og viste meg frem;-)

Har dere forresten vært innom bloggen til Perrex og sett? Der har matmoren lagt ut en liten film av ham. Og hvilken kjekk gutt han er.... se selv

Ha en fin dag alle sammen

Rikke

1 kommentar:

  1. Wow, Rikkemor som jeg har savnet deg! Du holder deg like vakker ser jeg, og så er det kjempegøy å lese om karrieren din! På Fjellanger hundeskole har jeg også vært, men bar et par ganger, fordi mor begynte å få så vondt i kneet sitt at hun ikke kunne gjøre så mange krumspring. De hundene som har bodd her før meg var masse hos Fjellanger sammen med mor, og hun skryter veldig av de! Huff ja, det er mye skummelt, en gang før du kom til mamsen din har du sikkert blitt skremt av noe, f.eks. en barnevogn! Jeg har stort sett roen på folk jeg møter ute (ikke fullt så stor ro på hunder&katter). En dag vi gikk tur møtte vi imidlertid en merkelig mann! Han luktet som menneske, men han var fryktelig lang og rar og tynn på toppen! Han måtte jeg bjeffe masse på! (Det var en mann med en fiskestang, sier mor). Tenk at du så meg på film, kjempekult! Hvis du blar litt i bloggen min vil du finne 2 filmer til av meg, den ene faktisk litt lang (mor fant ut hvordan hun kunne øke tiden på opptaket!) Og så var jeg syk for et par uker siden, det kan du også lese om på bloggen min (3. septmber tror jeg det var). Men tøffe meg ble fort helt fin igjen!
    Nå må du ha lykke til med både trening og alt annet, og så får du nappe mamsen i armen hvis det går for lenge før hun setter seg ved PC'n og bloggen din igjen!
    Stor kos fra Perrex

    SvarSlett