søndag 11. april 2010

Våryr

spretter jeg rundt om dagen. Jeg eeeeelsker sol og varme!


Vi har hatt oss noen fine turer i skogen i det siste. Mamsen er så lykkelig for at snøen er vekke. Tror hun var lei av å krype over alt og gå på trynet hele tiden. Myyyye lettere å være hund som går på fire ben. Jeg pleier stå å "flire" litt når hun på to stive ben skal krøke seg ned skrenten til altanen igjen. Tji hi;-)


Ja, vet dere, flåtten har kommet også. Usk, det er ikke morro. Men når vi går i skogen så er det vel en kalkulert risiko.


For et par dager siden var jeg med mamsen på butikken (dvs jeg måtte pent vente i bilen, pff) og etterpå fant mamsen ut at vi skulle gå oss en kveldstur i Stien. Det var begynt å bli litt skumring, men vi, mørkeredde som vi er begge to, skulle tøffe oss likevel. Det gikk ikke lenge før de første "skumle" tingene dukket opp. Jeg fant ut at jeg ville gå bak mamsen. Stakkars, da ble hun meeeeget skeptisk, siden jeg alltid vil være først. Dere skjønner, det drev og hoppet sånne derre padder rundt omkring. Verken jeg eller mamsen er særlig begeistret for disse skapningene. Spesielt ikke når de driver og hopper rundt bena våre. Grøss og gru. Men vi klarte ta oss litt sammen og fortsatte. Vi nådde målet som mamsen hadde satt, skjønt bare såvidt og med litt skjelvende knær på mamsen. På vei tilbake var jeg blitt litt tøffere så jeg ledet ann. Mamsen kom hele tiden med små "iiiik" når paddene hoppet rundt bena hennes. Og så... hørte vi hjorten. Det var nesten litt morsomt, for da begynte vi å jogge. Mamsen latet som at en liten joggetur var medberegnet i planene, men jeg gjennomskuet henne. *flirer* dama er litt redd hjorten skjønner dere. Jeg er ordentlig tøff, *kremt* så jeg er ikke redd for hjorten. Uansett, vi overlevde og kom oss helskinnet hjem igjen. Puuuh sa mamsen da vi endelig var inne...


I dag har vi vært på en ny skogstur. Sæterstøl heter det visst der. Der likte jeg meg godt. Skikkelig god skogsbunn å traske på, og vi fikk være helt i fred på stien. Eneste dumme var at vi ikke hadde tid til å bade på veien, for papsen skulle på jobb. Men mamsen har lovet at vi skal bade neste gang. Jeg gleder meg alt;-)


I kveld var vi en tur hos Malene og fikk kjøpt Aloe Vera shampoo. Jeg ble så deilig i pelsen min av den. Og den hjelper mot kløe også. For et par dager siden skulle mamsen vaske meg. Dama satt i en liten evighet for å manne seg opp. Hun synes ikke det er noe morro å tvinge meg til å gjøre noe (sist var jeg meget motvillig skjønner dere). Etter langt om lenge, og lengre enn langt så skulle vi dusje. Jeg fikk på meg halsbånd og inn i dusjen bar det. Mamsen måtte holde litt, for når jeg skjønte at jeg ikke skulle leke, men bli dusjet hadde jeg ikke så lyst. Men plutselig fant jeg ut at dette var jo deilig. Mamsen slapp taket i båndet og jeg sto og storkoste meg. Sleiket meg rundt munnen, sånn som vi shæfere gjør når vi blir klødd på rompa, så deilig var det faktisk.


I et par dager etterpå løp jeg til dusjen hver gang noen reiste på seg. Sånn i tilfelle de skulle ville dusje meg i samme slengen. Slukøret måtte jeg forlate badet hver gang, for ingen ville dusje meg.


Det nest beste med å dusje er å tørke seg på mamsen etterpå. Om hun ikke er rask nok med å tørke meg så bruker jeg mamsen som håndkle jeg. Eventuelt klærne hennes. Det er ikke helt populært om morningen, men det gjør ikke meg noe. Jeg er så bedårende sjarmerende at jeg får henne til å le hver gang jeg... så skjønn er jeg;-)


Men nå må jeg få dama til å slutte å skrive, jeg er trøtt og vil sove nå. Det er litt slitsomt når disse menneskene ikke overholder hviletiden. De forstår ikke alltid at vi jenter må ha ordentlig skjønnhetssøvn for å holde oss så vakre...


Natta sove godt
Stooor nattasuss til Perrex. Vi elsker å lese de lange kommentarene fra dere! Vi gleder oss alltid til dem;-)Jeg måtte bare avbarke litt på dette treet. Fristelsen ble for stor...

Bevis på at jeg kan gå litt pent... Er jeg ikke flott med kløvet???Rikke

1 kommentar:

 1. Jippi jeg fikk bursdagspresang!

  I går, den 13. april, altså på selveste bursdagen min, åpnet mor og jeg pc'en. Og der var det mange nye bilder av deg, Rikkemor! Det var en flott presang, og jeg beundret deg leenge. For jeg fikk ikke, når sant skal sies, noe særlig med presanger ellers. Hvis far hadde vært hjemme hadde han nok kjøpt bløtkake, som han er så glad i. Derfor bruker han alle mulige påskudd til å kjøpe bløtkake, også min bursdag. Det er NAM, men jeg får aldri lov til å spise noe særlig med søte ting. Grrrrr.
  I anledning dagen skulle mor prøve å ta en video av meg som hun ville legge ut på bloggen så du både kunne få se og høre meg. Det ble ærlig talt ikke noe særlig. Det var stort sett rumpa mi på vei bort fra kamera, og mors litt hysteriske stemme som ropte sitt, bli, ligg og flere litt mindre pene ting. Så mor og jeg vurderte videoen og konkluderte med at vi ville spare både deg og annet publikum for den. Med andre ord, vraket!
  Du er utrolig pen i den kløven din! Rødfargen står til pelsen, og alt kler jo den smukke vet du! Jeg skulle ha vært med mamsen din og deg på den der paddeturen, jeg hadde ordnet opp vet du, jeg er utrolig modig, ikke redd for noen ting. Ikke en gang for noe så skummelt som å dryppe øynene med den der ekle salven. Jeg lyger jo litt nå, men når mor har dryppet ferdig føler jeg meg VELDIG tapper! Jeg hadde jaget hjorten også, heeeelt sikkert (men ærlig talt så vet jeg ikke helt hva en hjort er for noe).
  Jeg også liker meg ute når det er fint vær og sol. Rundt omkring i hagen finner jeg en del av bæsjene mine som kom frem når snøen forsvant. De må jeg sjekke nøye for å være sikker på at det ikke har vært noen ekle inntrengerhunder her. Men alt virker, etter nøye inspeksjon, helt trygt. Bæsjene er mine alle sammen, og når jeg har funnet de tar far og graver de ned. Da blir det fin gjødsel av de om en stund, sier han. Klart jeg også må bidra med noe til hus og hage!
  Nå kom "søsteren" min, altså datteren til mor og far, på besøk. Da kan jeg ikke skrive mere nå, for jeg blir nødt til å sjekke det de spiser og være i nærheten. Det er lefser og donuts i dag! "Søster" er veldig streng, jeg får aldri noe ved bordet av henne, men mor (og spesielt far) er ikke så nøye på slikt.
  Hvis det blir veldig mye sol må du passe på øynene dine Rikke. Dyrlegen sa at vi hunder burde bruke solbriller i sterk sol. Det var solen som gjorde at jeg fikk en blålig hinne på øynene mine i fjor, det er derfor jeg må bruke den salven for at hinnen ikke skal komme igjen.
  Nå sikler jeg av lukten av lefse og donuts, så jeg må stikke før jeg griser til pc'en!

  Ha en fortsatt fin vår søte, vakre, flinke Rikke! Og du må hilse mamsen din og si at i det siste har hun vært kjempeflink til å oppdatere bloggen med bilder og morsomme fortellinger!

  Kjempestor kos fra Perrex

  SvarSlett