lørdag 15. august 2009

helg og full av energi

mamsen har begynt å lure på om Hills inneholder en eller annen form for speed eller annet oppgirende innhold. Jeg er helt tullerusk om dagen påstår hun, bare fordi jeg bobler over av energi. Jeg trenger nesten ikke ligge til lading heller. Tror batterikapasiteten min har full dekning nå...

I forigårs dro vi ut til Herdla (vi skulle kjøre matfar på golfbanen) og der hadde mamsen bestemt seg for at jeg og hun skulle gå tur. Og vet dere hva, der var det masse kyr. Stakkars mamsen var vel ikke helt forberedt på det, for hun er ikke begeistret for kyr, hun er nemlig litt redd dem. Skal si dama anstrengte seg hardt for å overbevise meg om at kyrne ikke var farlige, men det gikk. Så er HEST = KU = mye pølse på meg. Jeg begynner å like store dyr jeg nå, for de er jo ensbetydende med snop...

Det var mye spennende på Herdla og mye å se på. Mamsen trodde kanskje jeg skulle bli litt sliten i toppen av alt dette nye, men batteriet var fullt ladet så det skjedde ikke. Jeg er jo en liten energibunt jo;-)

I går var vi på tur til bestefar. Det er så kjekt å besøke ham, for han forteller meg hele tiden hvor pen jeg er. Så sant som det er sagt;-) Mamsen hadde bestemt seg for at vi skulle gå på tur på noe hun kaller for Hundestiene. Det er en ganske fin "skogsvei" som går fra der bestefar bor og et stykke innover i "skogen". Mamsen pleide visst å ri på hestene der før. Vi begynte å gå, og tok først en liten stikkvei opp til Storavannet. Mamsen trodde vi skulle gå litt innover stiene der, men jeg hadde andre planer - badeplaner! Jeg er blitt en badeand, jeg elsker å svømme og bade.

Når jeg endelig var ferdig kunne vi gå videre på turen. Vi traff en liten dachs som jeg fikk hilse på, det var litt artig. Det var utrolig mye å snuse og lukte på så jeg var travelt opptatt hele turen. Men når vi snudde og skulle gå tilbake igjen så kommer "Sprettball-Rikke" tilbake. Hver gang vi går plasser som vi går tilbake samme vei som vi kom blir jeg helt tussete;-) Da har jeg jo undersøkt alt som er å sjekke så da vil jeg bare hoppe og leke og spille tussete. Og jeg har fått meg ny hobby, hoppe og sprette i søledammer. Det er innmari morro, skjønt mamsen er IKKE helt enig. Bare fordi at jeg skal sitte i baksettet på bilen hennes. Merkelig nok så synes hun ikke noe om at jeg er full i søle og klissvåt. Merkelig synes jeg! Dessuten mistenker hun at jeg gjør dette for å få leke med hageslangen Nozze når vi kommer hjem. Tenke seg til at man kan beskylde lille meg for å være såååå utspekulert da. "fornærmet".

I dag har mamsen meldt oss på kurs i RIK, så der skal vi neste helg. Vi skal visst også på Blodsporkurs og Agility også, så nå kommer vi til å få litt å henge fingrene i. Mamsen har skjønt at jeg ikke er noen "tur og sofa" hund, så jeg tror hun har begynt "operasjon tømme Rikke for energi". Skal bli spennende å se om dette kan føre til noe. Jeg gleder meg litt.

Vi skal på kurs hos Sotra Brukshund Klubb, og så tror jeg hun har tenkt å melde oss inn i Shæferhundklubben også. Det ser ut til at dama har tenkt å bli litt aktiv.

Forresten er hun meget fornøyd med meg som personlig trener, for nå kommer hun faktisk inn i et par bukser som kneip litt på feile plasser før ferien.

Nei, nå må jeg få henne til å avslutte slik at vi kan få kommet oss ut i skogen på tur. Dama har jo fått nye støvler og jaktstøvler av matfar og jeg skal sørge for at de blir brukt jeg, sammen med det nye regnsettet hennes. Stakkars matmor, hun hadde et lite håp om at jeg var like lite begeistret for regn og ruskevær som den forrige Shæferen hennes. Hehe der tok hun grundig feil, jeg eeeelsker å bli våt og skitten...her er flere bilder fra ferien. Her ligger jeg og gjør meg pen for fotografen
Strekker ut og gjør meg klar for neste omgang av badminton...


Setter opp mitt pene fjes slik at de skal ha veldig lyst til å ha meg med på spillet


Her prøver jeg å fange fluen... klar til avsats

Nå er jeg lei av alle bildene, så jeg snur ryggen til.... Ser dere hvor bra jeg tar meg ut fra denne siden også?
God helg alle sammen
Rikke

2 kommentarer:

 1. Hei Rikke!
  Det er så gøy å lese bloggen din! Mor elsker blogger med mye, morsom tekst, og hun ler og kjenner seg igjen når hun leser din! Jeg er ikke så flink til å lese, for å være ærlig, men jeg digger bildene av deg, fordi du er så søt!
  Jeg har ikke kurset meg så mye, men jeg hadde noen private treningstimer med en dame fra Fjellanger Hundeskole da jeg kom hit da jeg var ett år gammel, så litt ”hundeskikk” har jeg fått med meg. Mor sukker og er litt misunnelig når hun hører sporsøk og agility! Hun er ikke så sprek lenger, slik som din mor er. Hun trente mye med Tandor, som bodde her lenge før meg (se bilder av ham på bloggen vår), og han ble flink! Men han var litt vanskelig, ville aldri gå med noen andre enn mor. Og så ble han så mye syk stakkar, han rakk ikke å bli 7 år en gang.
  Mor og jeg gleder oss til å få se bilder av deg på agility-banen, det er virkelig noe for en ”Duracell-hund” som deg!
  Lykke til, skjønne Rikke!
  Kos fra Perrex (og mor)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kommentarer på bloggen! Bukker og rødmer fordi du synes jeg er en tøffing, og ja, jeg er jo spesiell med det øret mitt, mor sier at hun ikke ville ha kjent meg igjen uten! Øyet mitt er blitt mye bedre, skal bli spennende å høre hva dyrlegen sier når jeg skal til kontroll på fredag. Hahaha, rund i kantene etterhvert! Hmmm, det lille problemet har jeg også, er det rart da, når det er så mye man skal belønnes for?? Vi flinke vofsene? Mor prøver å holde kontroll med å kjøpe Eukanuba sine lavkalorikjeks til meg! Hmmm, men det blir nok litt mere enn det også!

  Kos fra Perrex, mor hilser også

  SvarSlett